Hej och välkommen till Palanders

Som nyinflyttad finns det säkert massor av frågor som man undrar över. Vad är det som gäller i den här samfälligheten? Nedan har vi försökt punkta vilka regler och normer som vi tillsammans på årsstämman har beslutat om. Tveka inte att fråga någon granne om det är något du undrar över.

Avgiften

Vår samfällighetsavgift är för närvarande på 900 kr. En önskan är att alla alltid betalar till plusgiro nr 402906-2 och anger husnumret som referens för att underlätta ekonomihanteringen. (Kontakta kassören vid eventuella frågor)

Vatten

Efter stämmobeslut betalar vi vårt eget vatten som vi förbrukar. Avläsning görs vid årsskiftet. I samfällighetsavgiften ingår medeltalet av allas vår förbrukning i kubik vatten. Har man förbrukat mer får man betala det själv. Har man förbrukat mindre så får man tillbaka det man inte har gjort av med. Inbetalning sker i maj månad. Utbetalning sker i mellan juni månad.

Bil och Parkeringen

Samfälligheten äger garaget och står för försäkringen. Varje hushåll har nyttjanderätt till ett garage. I garaget skall man förvara sin bil. Garaget är inget förråd. Alla garage skall vara låsta.

För de som äger två bilar finns det möjlighet att ha en parkeringsplats ute också, OBS den första bilen skall alltid stå i garaget. Äger man bara en bil har man alltså ingen P-plats utomhus

 • Det finns gästparkering bortanför garagelängan. Dessa är till för gäster, inte boende här på Palanders.
 • OBS Det är inte tillåtet att parkera sin bil på gården, ur och inpackning är naturligtvis tillåtet.
 • Det är hastighetsbegränsning på hela Palanders, 10km/h. Respektera detta då det finns många barn i området.

Sopor och trädgårdsavfall

Vi har sopsortering här på Palanders vilket innebär att de kärl som är märkta brännbart endast är till för hushållssopor exkl matrester. Vi har ett kärl för biologiskt nedbrytbart såsom matrester. Man får inte slänga kartong, tidningar, plast och dylikt i dessa kärl utan i därför avsedda kärl. Här kan du läsa lite mer utförlig om avfall och återvinning. Du hittar också mer information på SRV:s webbplats.

 • Trädgårdsavfall som löv, gräs, kvistar o. dyl. kan slängas på ”komposten” bakom hus nr 100 intill skogen, fråga om du är osäker.
 • Inget får kastas/ställas bakom soprummet! Kör iväg ditt skräp!
 • Gräsklippning görs av oss tillsammans. Baksidan klipps av de som har sin tomt mot området. Föreningen har en gräsklippare som står i det gemensamma förrådet.

Gemensamhetsförrådet. / Cykelförrådet

Här förvaras gemensamma krattor, kvastar mm. Se till att ställa tillbaka det som du lånar och kasta det som är trasigt. Ta kontakt med någon från styrelsen om det är något som är trasigt eller behövs köpas.
– Vi har ett litet cykelförråd bakom soprummet. Detta förråd är till för de tre hus som inte har ett uteförråd. Nyckel till gemensamhetsförrådet och cykelförrådet skall alla hushåll ha.

Lekplatsen

 • Sopning runt sandlådan samt kastning av trasiga leksaker sker i första hand av föräldrar till lekande barn.
 • Upprustning av lekplats och byte av sand sker på vårstädningen varje år.
 • De leksaker som lämnas kvar i sandlådan kan komma att användas av andra barn.
 • Ta med dig dina saker om du inte vill att andra skall kunna använda dem.

Snöröjning

Vi köper in tjänsten att snöröja parkeringen och vägen in på gården. Skottning fram till soprummet och andra gemensamma ytor sker under en provperiod efter eget huvud

Höst och vårstädning

 • Höststädning sker oftast i oktober
 • Vårstädning sker oftast i maj.
 • Kallelse kommer ut i god tid innan

Föreningslokalen

Samfälligheten äger föreningslokalen och alla som bor på Palanders samfällighet kan nyttja denna lokal, under förutsättning att den är ledig. Bokning sker inne i lokalen. Naturligtvis städar man efter sig

Rutiner, regler och traditioner finns för att alla skall trivas och vi har alla ett gemensamt vuxenansvar att hjälpas åt.

Avslutningsvis vill vi hälsa er familj välkomna hit till Palanders!

Hälsningar
Palanders Samfällighetsförening

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Are you sure?

By disagreeing you will no longer have access to our site and will be logged out.

Login